Моника Методиева
пиано, пеене и солфеж за незрящи

Моника Васкова Методиева е родена в гр. София, завършва СУ за хора с нарушено зрение „Луи Брайл“. Чете и пише на брайл, както текст, така и ноти. От първи клас свири на пиано и притежава много добри познания по солфеж, хармония и други теоретични музикални дисциплини. Към настоящия момент Моника е студентка в НМА ”Професор Панчо Владигеров“ със специалност „Поп и джаз пеене“. В нейната подготовка са взели участие имена като: Алис Боварян – поп и джаз пеене , Стела Манова и Ани Апрахамян - пиано, Ина Гергинова - уроци по хореография, Нели Стойчева и Стела Манова - солфеж, Николай Георгиев и Цвета Балийска - актьорско майсторство и др.

Моника е активен музикант и участник в голям брой международни фестивали и конкурси, като в много от тях е сред лауреатите: първо място в национален конкурс "Път към славата 2015“ в София, второ място на международен конкурс "абанико",през 2015 г. в София и др.

Взима участие и в различни концерти и социални проекти като част от тях са: Участието и в 24 часов театрален маратон, пролетен концерт към фондация „Старт“. 2017 година, участва в два концерта, в чест на композитора Петко Стайнов и в проекта 24 часов социален експеримент „Без граници“.

Тя притежава и професионална квалификация „Авторски театър“ към СУ „Св. Климент Охридски“ . Свидетелство за нейния опит в театъра са спектаклите и фестивалите в които е взела участие, като сред тях са: международен фестивал „Театрален куфар“ в Минск с трупата на студентски театър „алма алтер“ и спектакъла“Ромео и Жулиета по Уилям Шекспир“ към СУ Св. Климент Охридски, участие в трупата на Алма алтер със следните спектакли: „Красавицата и звярът“, „Живи ли сте, бе?“, „дядо Йоцо гледа“, „Ромео и Жулиета по Уилям Шекспир“, „Хамлет или три момчета и едно момиче по Уилям шекспир, професор Ян Код и Хайнер Мюлер“, „Думи няма“ по Самуел Бекет“ и „Ах Бродуей, Бродуей“ и др.

„Моята най-голяма мечта винаги е била да работя с хора и да им дам това, което аз имам като знания, за да могат и те да се докоснат до магичния свят на музиката. . Сигурна съм, че във всеки от нас се крие по един творец, но когато нямаме необходимите знания, се страхуваме да пуснем тази част от себе си на свобода. Ето защо се надявам и искам да помогна да творим заедно, без никакви притеснения!“